Ultramaraton mira Vukovar – Srebrenica

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Dana 06.07.2023. godine sa Spomen područja Ovčara krenuo je 12. Ultramaraton Vukovar-Srebrenica, kojeg organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba povodom 28. obljetnice srebreničkog genocida.

Ovaj ultramaraton je posvećen nevino stradalim žrtvama tijekom srpske agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Povezivanjem dvaju gradova Vukovara i Srebrenice želi se podići svijest o važnosti sjećanja na nevine žrtve, kao i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba. Ultramaraton se održava od 06.-10. srpnja, kojeg  maratonci trče u 5 etapa.

Ove godine na putu dugom 227 km od Vukovara (Ovčare) preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrenice trčali su ultramaratonci Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Boban Pantović i Mirsad Softić, kojima su se na pojedinim etapama ulatramaratona pridružili su i drugi trkači.

Dana 06.07.2022. godine na 1.etapi od Vukovara do Vinkovaca, u dužini od 31 km, pridružio im se dio naših članova Sportsko-rekreacijskog kluba „Baraber“ Jasna Pavičić i Ivan Špoljarić, dok su se dana 10.07.2022. godine na posljednjoj etapi od Zvornika do Potočara u dužini od 46 km pridružili Ivan Špoljarić i Robert Pejak.

Čestitke ultramaratoncima, ali i našim članovima koji su istrčali prvu i posljednju etapu, u nadi da će se nestali pronaći i da žrtve neće biti zaboravljene. 

Komentiraj