Izvještajna skupština i proslava 15 godina djelovanja i rada kluba

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

U subotu 04. veljače 2023. godine u prostoru “Valpovačkih dvora“ u Valpovu, održana je godišnja skupština za 2022. godinu te svečana proslava 15 godina djelovanja kluba. Na skupštini su uz članove bili i gosti Domagoj Varžić pročelnik ureda gradonačelnika grada Belišća, Dubravko Ižaković tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije, Emil Pravdić predsjednik Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije, Milan Zamaklar predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća, Krešimir Žagar direktor Hrvatskih šuma, Roberta Arsenić predsjenica Kajak kluba Belišće, Elvir Rakipović predsjednik udruge Zdravo trčanje iz Osijeka, Christian Uskoković predsjednik Sambo kluba Belišće i prvi predsjednik te osnivač Baraber Extreme Teama, Josip Đakovac predsjednik prijateljske udruge „Labov“ iz Narda, Josip Čapo novi član kluba i pobjednik 6. sezone natjecanja Život na vagi, Tadeja Krušec višestruka prvakinja Treking lige te prva pobjednica najpoznatije utrke „100 milja Istre“ te Monika Đogaš sa Gradskog radija Belišće.

Predsjednik je Skupštini podnio Izvješće o radu za 2022. godinu u kojem je istaknuo da su članovi Kluba sudjelovali na ukupno 84 sportske i revijalne aktivnosti, od kojih su 67 sportska natjecanja, humanitarne i memorijalne utrke te volonterski na pet manifestacija u našoj organizaciji. Manifestacije i sportska natjecanja koje je klub organizirao u prošloj godini su Sportski Weekend u Belišću (Belišćanski cener i Jugovača trail Reciklaž), Regata Belišće – Aljmaš, Papuk trek & trail i Božićni Krndija trail. Članovi udruge sudjelovali su u provedbi Memorijalne utrke Život za život u suradnji sa Udrugom Zdravo trčanje iz Osijeka, uključili se u ekološku akciju Volim Belišće, al čisto, pripremili i proveli Igre na vodi u suradnji sa ZŠU grada Belišća i TZ grada Belišća, organizirali dvije regate od Belišća do Narda u suradnji sa Udrugom „Labov“ iz Narda, organizirali dvije poučna regata od Gata do Belišća i od Belišća do Narda za Udrugu studenata medicine CroMSIC iz Osijeka te sudjelovali u Obilježavanju dana rijeke Drave.

Od rezultata na sportskim natjecanjima istaknuto je sudjelovanje na Vukovarskom proljetnom kupu koji se sastojao od 5. Kola (cestovno trčanje, trčanje na atletskoj stazi, kros trčanje, trail trčanje i orijentacijsko treking trčanje) gdje je u ženskoj kategoriji u ukupnom poretku Jasna Pavičić osvojila 1. Mjesto, dok je u muškoj kategoriji u ukupnom poretku Matija Čvagić zauzeo 3. mjesto.

Na Valpovačkoj ljetnoj ligi trčanja po kategorijama ostvareni su slijedeći rezultati od kojih je Jana Nenadić zauzela 2. mjesto, Iva Đakovac 1. mjesto, Mirela Đakovac 2. mjesto, Jasna Pavičić 2. mjesto, Ivana Andrić Pejak 3. mjesto, Ksenija Balatinac 1. mjesto, Ivan Đakovac 2. mjesto, Igor Bednaić 2. mjesto.

U Slavonsko – baranjskoj trail ligi članovi kluba sudjelovali su na svim kolima lige, gdje je Jasna Pavičić osvojila 1. mjesto u ukupnom poretku na Dugoj kategoriji, Katarina Bandalo osvojila 3. mjesto u Kratkoj kategoriji, dok je klub osvojio 2. mjesto u ekipnom dijelu natjecanja.

U nastavku podneseno je financijsko izvješće i izviješće Nadzornog odbora te usvojen financijski plan za 2023. godinu, plan aktivnosti za 2023. godinu u kojem su navedene utrke na kojima se planira sudjelovati – utrke Trail lige u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza, utrke Treking lige, Slavonsko-baranjske trail lige; aktivnosti oko organizacije sportskih i revijalnih aktivnosti – Enosophia Krndija trail, Sportski Weekend u Belišću (Belišćanski cener i Jugovača trail), Regata Belišće – Aljmaš, Papuk trail.

Na svečanom dijelu proslave 15. godina djelovanja kluba istaknuti su svi projekti koji su se provodili ili se još provode, odnosno utrka BAR – Baraber adventure race koja se prvi puta organizirala 2010. godine i provodila do 2014. Godine te organizirala još jednom 2018. godine povodom 10. godina kluba, Biciklijada povodom obilježavanja Žrtve Vukovara koja se provodila od 2008. do 2014. godine, utrka Baraber XC Jugovača organizirana 2011. godine, Baraber duatlon liga koja je bila organizirana 2015. i 2016. godine, biciklistička utrka Baraber X duatlon organizirana 2017. godine, Jesenska biciklijada 2017. godine i Ljetna biciklijada 2018. godine, utrka Papučki maraton 2018. i 2019. godine, rekreativna liga veslanja pod nazivom Baraber veslačka liga organizirana od 2017. do 2019. godine, Regata Belišće – Aljmaš koja se organizira od 2009. godine, cestovna utrka Belišćanski cener koja se organizira od 2016. godine i trail utrka Jugovača Trail koja se prvi puta organizirala 2018. godine, a kasnije su obje utrke 2021. godine objedinjene u sportsku manifestaciju pod nazivom Sportski Weekend u Belišću, treking utrka Papuk Trek koja se organizira od 2011. godine sa trenutnim nazivom Papuk trek&trail te Božićni Krndija Trail koji se organizira od 2016. godine, a ove godine mijenja termin i naziv u Enosophia Krndija Trail.

Za potrebu organizacije utrka i sudjelovanja na natjecanjima klub je bio član Atletskog saveza i Triatlon saveza, od 2010. godine smo članica Zajednica športskih udruga grada Belišća, od 2015. godine članica Športske zajednice Osječko-baranjske županije te od 2017. godine članica Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije.

U dosadašnjem radu primili smo slijedeće nagrade i priznanja: 2017. godine, predsjednik kluba Angel Milišić-Zečević dobio je Plaketu za poseban doprinos Treking ligi, trekingu i trailu u Republici Hrvatskoj, dodijeljena od organizatora Trekig Lige 2019. godine, Plaketa povodom 10. godina djelovanja kluba dodijeljena od Zajednice športskih udruga grada Belišća.2019. godine, Godišnja nagrada za razvoj rekreacije na području Slavonije i Baranje i Republike Hrvatske, dodijeljena od Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije.2019. godine, predsjednik kluba Angel Milišić-Zečević dobio je Plaketu za poseban doprinos Treking ligi, trekingu i trailu u Republici Hrvatskoj, dodijeljena od organizatora Trekig Lige.2019. godine, predsjednik kluba Angel Milišić-Zečević dobio je Priznanje za izniman doprinos razvoju i promociji sporta od Športske zajednice Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjske županije.2021. godine, Medalja za razvoj sportske rekreacije Mirko Relac, dodijeljena od Hrvatskog Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, koja je najviše priznanje u Hrvatskoj namijenjeno rekreativcima i rekreativkama koji svojim značajnim doprinosom razvijaju i unaprjeđuju sportsku rekreaciju.2022. godine, Plaketa Grb grada Belišća za izuzetna ostvarenja i doprinos sportskom i sveukupnom društvenom životu grada Belišća, dodijeljena od Grada Belišća.

Komentiraj